Select Page

Proprietățiile cu grădină proprie de la marginea capitalei, tot mai căutate în contextul actual.

Creșterea cererii de case in judetul Ilofv și terenuri situate la distanțe cuprinse între 10-30 km de București, este realitate cu care majoritatea celor ce activează în domeniul imobiliar se confruntă. Pe fondul evenimentelor în derulare, cererea de vile și terenuri lângă București a crescut considerabil,iar bugetele alocate de către cumpărători sunt cuprinse între 80.000 euro și 250.000 euro. Datorită conștientizării nevoii unui spațiu privat în aer liber, în contextul pandemiei, tot mai multe familii aleg să renunțe la apartamentele aflate în zone centrale aglomerate ale capitalei în favoarea vilelor aflate la 20-25 minute de București, ce oferă spații generoase atât indoors cât și outdoors.

Astfel, potrivit analiștiilor pieței imobiliare, în momentul actual ne confruntăm cu o scădere majoră a ofertei în zona vilelor și a terenurilor, existând o cerere mai mare decât poate susține oferta actuală.

Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari de blocuri susțin că dacă tendințele vor persista, iar prețurile apartamentelor se vor menține în scădere, iau în calcul o reorientare a business-ului către dezvoltarea de spații locative de tip case-duplex și vile.

Potrivit unui studiu realizat prin intermediul platformei Imobiliare.ro, orice agentie imobiliară trebuie să cunoască faptul că, prețurile pentru terenurile intravilane pe zona de sud a capitalei (Comuna Berceni-1Decembrie) variază în medie între 20-75 euro/mp, în timp ce în zona de nord (Corbeanca-Saftica-Snagov) prețurile se situează între 18 – 250 euro/mp cele mai scumpe fiind cu deschidere la lac. Desigur valoarea prețului variază în funcție de distanța față de București, distanța față de utilitățiile necesare și bineînțeles mărimea lotului.

Analiștii susțin ca aceste tendințe se vor menține și in următorii 3-5 ani.