Select Page

Daca doresti sa realizezi o tranzactie imobiliara, sigur esti pus in postura in care trebuie sa te decizi daca doresti sau nu sa apelezi la o agentie imobiliara. Faptul ca incerci sa rezolvi singur tranzactia, poate reduce bugetul pe care il investesti. Cumpararea, vanzarea sau inchirierea unei proprietati este o actiune solicitanta din toate punctele de vedere. Afla de ce trebuie sa angajezi un agent imobiliar care sa se ocupe de tranzactionarea ta.

  1. Este mult mai practic

O agentie imobiliara se ocupa numai cu tranzactionarea imobiliara, fapt pentru care agentii sunt conectati in permanenta cu toate proprietatile din zona pe care o vizezi. Agentul imobiliare care se ocupa de tine, isi va folosi toate resursele pe care le are, pentru a-ti prezenta doar locuintele care indeplinesc toate criteriile dorite. Daca te hotarasti sa trenzactionezi singur, vei pierde foarte mult timp incercand sa faci aceasta selectie.

2. Negocierea

Daca nu cunosti in detaliu toate informatiile tehnice si zonale ale imobilului, este foarte usor sa te pacalesti financiar. Negocierea unui contract este o problema destul de serioasa pentru anumite persoane. Agentii imobiliari au pregatirea necesara sa poata negocia, in cel mai favorabil mod, contractul vostru cunoscand toate plusurile si minusurile pe care zona sau locuinta respectiva le are. Astfel, vei primi consilierea de care ai nevoie, si contractul va deveni unul favorabil.

3. Consilierea contractuala

Un contract imobiliar are, de obicei, destul de multe clauze, fapt pentru care un expert este mereu binevenit. Spre exemplu, daca doresti sa achizitionezi o locuinta prin credit ipotecar, din lista de case de vanzare disponibila, si nu esti eligibil pentru unul dintre parametrii, se poate pierde depozitul pe care l-ati facut pentru lociunta respectiva.

Studierea atenta a contractului si a conditiilor speciale, va poate scapa de o foarte mare bataie de cap, si va poate securiza bugetul personal.

4. Parerea realista

Marea parte a persoanelor evita sa foloseasca serviciile unei agentii imobiliare pentru a putea economisi bani, dar acest lucru nu este in permanenta o afacere buna. Daca doresti sa iti vinzi sau sa iti inchiriezi locuinta, o vei pretui pe baza unor criterii personale. Sau in cazul in care doresti sa inchiriezi o locuinta, cu siguranta vei subevalua respectiva proprietate, tot bazandu-te pe anumite criterii persoanle.

Un agent imobiliar, este o persoana care nu se implica emotional in tranzactionare, si astfel poate oferi o parere cat mai realista asupra costului contractual. Comisionul pe care agentia il percepe, se reflecta in serviciile profesionale pe care le ofera clientilor.

Cu siguranta sunt persoane care au resuit sa tranzactioneze singure o proprietate, dar asta nu inseamna ca toate persoanele sunt calificate sa faca acest lucru. De aceea, bazandu-ne pe cele patru motive enumerate, putem intelege de ce este recomandat sa apelezi la o agentie imobiliara in momentul cand vrei sa tranzactionezi o locuinta.