Select Page

Mulți clienți de-ai noștri au un apartament de vânzare în București și vor să facă o schimbare către ceva ce oferă mai mult confort decât în prezent, dar mai întâi trebuie să vândă apartamentul în care locuiesc deja, din cauza limitărilor de budget.

Pentru cei aflați în această situație recomandăm să lucreze cu un agent imobiliar profesionist pentru a salva timp și bani.

Agentul poate aprecia un preț corect pentru proprietatea ta, te poate ajuta cu procesul de negociere, și are acces la o bază de date de potențiali clienți mult mai mare decât tine.

Fie că alegi consilierea unui agent imobiliar, fie ca nu, iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci ca proprietar de imobil pentru a-ți vinde mai ușor și mai rapid locuința.

  1. Curățenia din apartament

Oricât pare de evident, acest factor este neglijat de foarte mulți vânzători care omit să facă o curățenie generală în apartament, înainte de a lista apartamentul al vânzare. Curățenia și ordinea fac ca un apartament să fie mai atrăgător în ochii clienților. Mirosul plăcut din imobil, așezarea în ordine a obiectelor, decorațiunile puse în perfectă armonie cu specificul fiecărei încăperi, ajuta cumpărătorul să se imagineze locuind acolo. Șansele ca tu să vinzi proprietatea într-un timp mai scurt cresc considerabil doar aplicând acest principiu. În plus, nu uita, curățenia trebuie refăcută pentru fiecare vizionare în parte.

  1. Scoaterea obiectelor personale din apartament

Înlăturarea accentelor personale dintr-un apartament ajută semnificativ la vânzarea mai rapida a sa. Ce presupune aceasta acțiune de „neutralizare”? Înseamnă să faci o transformare a apartamentului, pentru a-l ajuta pe potențialul cumpărător să vadă imobilul listat la vânzare ca pe viitorul lui cămin. Atunci când ai vizionări îți recomandăm să pui deoparte pozele cu familia ta, suvenirurile, hainele de pe uscător și orice alte obiecte personale.

Tot în această categorie putem include și reparații mici pentru apartament. Spre exemplu, o mică gaură într-un perete sau o pată vizibilă, cu siguranță că pentru cei ce îți vor călca pragul va fi deranjant, chiar dacă poate sunt defecte specificate încă dinaintea stabilirii vizionării.

  1. Prețul corect

De cele mai multe ori fiecare proprietar își dorește să obțină un preț cât mai bun pentru apartamentul pe care îl va pune în vânzare. Însă această tendință se dovedește a fi foarte dăunătoare în procesul vânzării.

Discuția cu un agent imobiliar poate ajuta proprietarii să stabilească un preț corect pentru un apartament. Un preț cât mai mare este idealul tuturor, dar trebuie luați în considerare mai mulți factori înainte de listarea proprietății. Piața imobiliară actuală, zona, numărul de camere, suprafața utilă, finisajele dar și alte particularități, toate pot determina un preț mai mare sau mai mic pentru proprietate.

Un preț prea ridicat va speria potențialii cumpărători iar durata de vânzare a apartamentului va crește inevitabil. Pe de alta parte, un preț prea mic îți va aduce o bucurie pe moment pentru că ai posibilitatea să vinzi rapid apartamentul dar îți va lăsa senzația neplăcută mai târziu pentru că nu ai vândut la prețul corect și ai pierdut o sumă considerabilă de bani.

 

Cel mai eficient mod în care poți verifica dacă sunt corecte toate demersurile făcute de tine, pentru vânzarea apartamentului, este să îți imaginezi că ești chiar tu viitorul cumpărător, să evaluezi decizia de cumpărare și să concluzionezi în ce direcție se va înclina balanța.